Scroll Top
vlefaroplastiki1320x977

Βλεφαροπλαστική (28/6/2015).

Άρθρο: δημοσιογράφος Μαίρη Κατσανοπούλου
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Η βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι είναι η νέα δυνατότητα που έδωσε η τεχνολογία στην ιατρική. Από το τέλος της δεκαετίας του ενενήντα, τα Laser έδωσαν μια μεγάλη ώθηση στη μη επεμβατική ιστική επιδιόρθωση, για να ακολουθήσουν οι Ραδιοσυχνότητες και οι Fraxional τεχνικές, οι οποίες μας έκαναν διαρκώς πιο τραυματικούς, αλλά και αποτελεσματικότερους ταυτόχρονα.

Η γύρω απ’ τα μάτια δερματική περιοχή, η λεγόμενη περιοφθαλμική, με το πέρασμα του χρόνου ατροφεί και λεπτύνεται. Ως εκ τούτου χαλαρώνει, ρυτιδώνει και περιβάλει το μάτι με ένα πέπλο γηρασμένου ιστού πολύ χαρακτηριστικού για τη μέση και τρίτη ηλικία. Μέχρι σήμερα οι επιλογές ήταν η κλασική χειρουργική βλεφαροπλαστική, με όλα τα υπέρ και τα κατά μιας χειρουργικής επέμβασης, η οποια απομάκρυνε την περίσσεια του ιστού με αποκοπή και συρραφή, και οι προσπάθειες επαναδόμησης και σύσφιξης του δέρματος με Laser, Ραδιοσυχνότητες και Αυτόλογη και ετερόλογη Μεσοθεραπεία.

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας περιοχής του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος πέρα από τη Ραδιοσυχνότητα που λέγεται Plasma. Η συσκευή που δημιουργήθηκε είναι μικρή και εύχρηστη. Χωρίς να αγγίζουμε την επιδερμίδα του ασθενούς, κρατώντας σε πολύ κοντινή απόσταση το Plasma Light απο την προς θεραπεία περιοχή, δημιουργείται Διαφορά Δυναμικού μεταξύ επιδερμίδας και συσκευής και ένας μικρός κεραυνός εξαχνώνει τα υγρά των επιφανειακών ιστών, χωρίς η θερμότητα να προχωρεί στα βαθύτερα στρώματα. Οι ελαστικές ίνες συρρικνώνονται και παχύνονται, δημιουργώντας μια αναίμακτη σύσφιξη. Σχεδιάζουμε τη θεραπεία μας βάσει της εικόνας του ασθενούς μας και προχωρούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο με μικροκαύσεις σημείο – σημείο μέχρι την ολοκλήρωση της περιοφθαλμικού “Lifting”.

Οι συνεδρίες συνήθως επαναλαμβάνονται ανά μήνα. Ο αριθμός τους ποικίλει και είναι ανάλογος με την κατάσταση της περιοχής. Κατά μέσο όρο από μια μέχρι τέσσερις θεραπείες είναι αρκετές.

Ο χρόνος αποκατάστασης είναι μικρός, γύρω στις πέντε με οκτώ ημέρες κατά τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακιγιάζ.

Συνήθως προηγείται έγχυση BOTOX δεκαπέντε με είκοσι ημέρες πριν τη βλεφαροπλαστική με Plasma Light. Η θεραπεία μπορεί να επεκταθεί και πέραν των ματιών, σε κάθε χαλαρωμένη περιοχή του προσώπου.

Μαρία Καρδάση
Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης

...o χρόνος αποκατάστασης είναι μικρός, γύρω στις πέντε με οκτώ ημέρες κατά τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακιγιάζ.