Scroll Top
teleia grammi olo to xrono

Τέλεια γραμμή όλο το χρόνο (26/3/2014).

Άρθρο: της Μαρίας Καρδάση, Περιοδικο: Vita.

Τον αντιγηραντικό τρόπο προσέγγισης της τέλειας φυσικής κατάστασης, μετά το τέλος του καλοκαιριού, μας αποκαλύπτει η δερματολόγος κ. Μαρία Καρδάση.

Συνηθίζουμε να σπεύδουμε σε διατροφολόγους, γιατρούς, αισθητικούς και γυμναστήρια κάθε χρόνο λίγο πριν το καλοκαίρι με απώτερο στόχο την τέλεια φόρμα του κορμιού μας για να το επιδείξουμε στις παραλίες. Έτσι, το τέλος του καλοκαιριού συνήθως μας βρίσκει στην καλύτερη φυσική κατάσταση ολόκληρου του χρόνου.

Γιατί να μην τη διατηρήσουμε και τους μήνες που ακολουθούν; Ας θέσουμε τους κανόνες της
διατήρησης του βάρους και των σωστών αναλογιών μυϊκής μάζας και λίπους σε κάθε ηλικία και κάθε εποχή.

Οι βασικοί κανόνες

Ξεκινάμε με τους 4 βασικούς κανόνες της άψογης γραμμής, που δεν θα πρέπει να καταστρατηγούνται:

1. Μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων: Ανάλογα με την ηλικία, γίνεται σταδιακή μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων στα επίπεδα του βασικού μεταβολισμού ή και κάτω από αυτόν, στις ηλικίες της εμμηνόπαυσης και ανδρόπαυσης.

2. Πρόσληψη επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, ώστε να εξασφαλίζουμε τα απαιτούμενα αμινοξέα για την αποτελεσματική επιδιόρθωση των ιστών.

3. Εκγύμναση σε σταθερή εβδομαδιαία βάση για ολόκληρο το δωδεκάμηνο, βασισμένη κυρίως στη μυϊκή ενδυνάμωση.

4. Μηνιαία παθητική μηχανική υποστήριξη της λιπόλυσης, της μυϊκής ενδυνάμωσης και της λεμφικής παροχέτευσης.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι συνεχίζουμε με συνέπεια τη σωστή διατροφή, τη μυϊκή ενδυνάμωση και βέβαια, όλα γίνονται ευκολότερα όταν υποστηριζόμαστε μηχανικά κάθε 30 ημέρες λιπολυτικά, παροχετευτικά και βέβαια συσφιγκτικά, ώστε να διατηρούμε τη φόρμα μας σε κάθε εποχή. Ένας εύκολος, υγιεινός, και χαλαρωτικός τρόπος συντήρησης της φυσικής μας κατάστασης είναι η χρήση του icoone σε μηνιαία βάση όλο τον χρόνο. Πρόκειται για τμηματική ανάστροφη πίεση, που σκοπό έχει τη λεμφική παροχέτευση και ως εκ τούτου την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και τη διέγερση των ινοβλαστών με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και το τέλος της επιδερμιδικής χαλάρωσης, που κανένα είδος γυμναστικής δεν μπορεί να εξαλείψει. Αν πάλι συνυπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες λιπαποθήκες που συντηρούν τοπικό πάχος, μπορεί να γίνει συνδυασμός του icoone με το Med contour, τον μοναδικό διπλό στοχευμένο υπέρηχο για την εξαφάνιση του τοπικού λίπους. Μια συνδυαστική θεραπεία τον μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα είναι αρκετή για να συντηρήσει τη γραμμή μας.

Πολύτιμα μυστικά

Η διατροφή είναι το νούμερο ένα για τη φόρμα μας. Φροντίζουμε, λοιπόν, να συνδυάζουμε και τις 3 διατροφικές ομάδες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος) σε κάθε μικρό ή μεγάλο μας γεύμα. Επίσης, έχουμε πάντα στο ψυγείο μας έτοιμα ασπράδια αυγών και φέτες στήθους πουλερικών ή φιλέτα ψαριών (κορυφαία η σαρδέλα) προς βρώση μαζί με κάθε υδατάνθρακα που καταναλώνουμε.

Είναι σημαντικό να συνδυάζουμε με πρωτεΐνη τα πάντα. Ας το θυμόμαστε. Στο γυμναστήριο, εκτός από την αεροβική άσκηση που συνήθως επιδιώκουμε να κάνουμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης είναι η βάση της γυμναστικής, που θα μας επιτρέψει να έχουμε εφηβικό κορμί σε κάθε ηλικία.

Το νερό!

Είμαστε νερό κατά 70%, ας μη το ξεχνάμε. Καθημερινά πρέπει να προσλαμβάνουμε 30-35 γρ. νερού ανά κιλό σωματικού βάρους για τη διατήρηση της ενυδάτωσης, την αποτοξίνωση και βέβαια την υποβοήθηση τις λιπόλυσης.
Πείτε «όχι» στη ζάχαρη, προτιμήστε λευκό κρασί με πάγο από τα αλκοολούχα ποτά και η γραμμή σας θα σας καταπλήξει!

Τα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα όπως και οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας, για παράδειγμα το δέρμα και τα νύχια. Μάλιστα η κατάστασή τους δίνει σημαντικές πληροφορίες για την υγεία μας, τις οποίες δεν πρέπει να παραβλέπουμε.