Scroll Top
lifting me aftoiasi
Λiφτινγκ με αυτοΐαση (6/2/2015).

΄Αρθρο: Madame Figaro.

Η αντιγηραντική προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια άσκησης των ιατρικών μου καθηκόντων είχε πάντα επικεντρωθεί στη διέγερση των αυτόλογων μηχανισμών αποκατάστασης του οργανισμού. Δηλαδή στην «αυτοΐαση».
Με το πέρασμα του χρόνου οι ιατρικές εξελίξεις μας έδωσαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις δικές μας δυνάμεις για τη νεαροποίηση των ιστών. Η κατά κυριολεξία αυτόλογη θεραπεία του PRP έδωσε σπουδαία αποτελέσματα στις δερματικές αποκαταστάσεις και όχι μόνο, διότι η χρήση των δικών μας αυξητικών παραγόντων, από το δικό μας αίμα απογείωσε την αναπλαστική δυνατότητα της επιδερμίδας.

Με μόνο μία αιμοληψία, που μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνει στο ιατρείο, συλλέγουμε τα αιμοπετάλια και τα ενxίουμε σε όλη την περιοχή του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ.
Φροντίζουμε το πλουσιότερο σε αιμοπετάλια μέρος του ορού να το χρησιμοποιήσουμε στις περιοχές που πάσχουν περισσότερο και με το φτωχότερο να καλύψουμε όλη την υπόλοιπη επιφάνεια. Με αυτό τον τρόπο ξεκινάει η αυτο-επιδιόρθωση στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. Προχωρώντας λίγο βαθύτερα στην περιοχή της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τον ινοβλάστη, ξεκινάμε την τοποθέτηση νημάτων PDO στα σημεία ανόρθωσης του προσώπου.

Χρησιμοποιούμε νήματα εμβαπτισμένα στο PRP ώστε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του οργανισμού σε παραγωγή νέων κυττάρων. Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία με το πέρασμα ολόκληρης της περιοχής με τη μάσκα αιμοπεταλίων και τέλος με την τοποθέτηση της αυτόλογης κρέμας που παρασκευάσαμε από τον ορό του αίματός μας.
Τα αιμοπετάλια είναι πλέον γνωστό ότι είναι η κυκλοφορούσα δεξαμενή αυξητικών παραγόντων του οργανισμού. Η πολυδιοξανόνη (στα νήματα PDO) είναι επίσης γνωστός διεγέρτης της κολλαγονογένεσης.

Ο στόχος μου είναι η διέγερση του δέρματος σε όλα τα επίπεδα: επιδερμίδα και χόριο.

Στην επιδερμίδα δημιουργώ λάμψη, ομοιοχρωμία, σφριγηλότητα, λείανση των λεπτών ρυτίδων, αποκατάσταση του περιγράμματος, ανύψωση των ζυγωματικών, ανάδειξη των γωνιών, αποκατάσταση του ανάστροφου τριγώνου της νεότητας.

Στο χόριο με τα νήματα ενεργοποιώ τον ινοβλάστη για την ανόρθωση του προσώπου μέσω της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Πολύ σημαντικός είναι ο σχεδιασμός της τοποθέτησης των νημάτων ώστε το νέο κολλαγόνο να δημιουργήσει υποστηρικτικές δοκούς, οι οποίες θα απαγορεύουν στη βαρύτητα να συνεχίζει το πτωτικό έργο της.

Τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχουμε όταν προηγηθεί ολοπρόσωπο Botox και το αυτόλογο Lifting ακολουθήσει. Συνήθως το προγραμματίζουμε τη 15η ημέρα του Botox μαζί με τον έλεγχό του.

Η διάρκεια ζωής ενός αυτόλογου ενέσιμου Lifting είναι από ενάμιση μέχρι δύο χρόνια. Εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας, τις συνήθειες και τη σταθερότητα του βάρους του σώματος. Ο χρόνος ανάρρωσης πρακτικά δεν υπάρχει. Μια ερυθρότητα ίσως παρατηρηθεί την ίδια και την επόμενη ημέρα, που εύκολα καλύπτεται με make-up. Τέλος, μπορεί να παρατηρηθούν μελανιές οι οποίες επίσης καλύπτονται με το μακιγιάζ.

Το ενέσιμο Lifting σήμερα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και οι αντιγηραντικοί δρόμοι έχουν πια τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τους στόχους μας. Με την αύξηση του μέσου όρου ζωής το πρόβλημα της εικόνας μας έγινε επιτακτικότερο από ποτέ. Ένα όργανο όπως το δέρμα, εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές συνθήκες, έπρεπε απαραίτητα να διαφυλαχτεί και να βοηθηθεί η αυτοεπιδιορθωτική διαδικασία του, ώστε να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου να προφυλάσσει και να κοσμεί το σώμα μας.

Μαρία Καρδάση Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,
Antiaging Dr., Πρόεδρος Ελληνικής
Ακαδημίας Αντιγήρανσης

Μη επεμβατικές τεχνικές ανανεώνουν αποτελεσματικά και με διάρκεια το πρόσωπο.